آموزشی

انواع سوزن ته گرد در خیاطی

انواع سوزن های ته گرد

مدل‌های مختلف سوزن ته گرد در خیاطی

برای یک فرد مبتدی وسایل موردنیاز برای خیاطی به یکسری چیزها مانند ابزارهای اندازه‌گیری، ابزارهای برش، ابزارهای علامت‌گذاری و امثال این‌ها منتهی می‌شود. در میان این‌همه تمهیدات بزرگ، چیزهای کوچکی مانند سنجاق ته گرد ممکن است برای یک مبتدی بی‌اهمیت باشد. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع سوزن ته گرد در خیاطی آشنا کنیم.

اما وقتی خیاطی را ادامه دهید، متوجه می‌شوید که آن سنجاق‌های کوچک و بی‌اهمیت در دوخت بسیار ارزشمند هستند – در الگوسازی، پارچه کاری، برش، دوخت و تکمیل کارتان مفید هستند. سنجاق در هر مرحله از دوخت شما موردنیاز است.

سنجاق‌ها از نظر شکل ظاهری، طول، سر، موادی که از آن ساخته‌شده‌اند و غیره متفاوت هستند، اما جنس پارچه‌ای که می‌خواهید به آن سنجاق بزنید تعیین می‌کند که چه سنجاقی را باید انتخاب کنید. شما به سنجاق‌هایی نیاز دارید که بتوانید توسط آن‌ها لایه‌هایی از اجناس را بدون اینکه آسیبی ببیند به یکدیگر متصل کنید.

 در ادامه با انواع گوناگونی از سنجاق‌ها آشنا می‌شوید.

1) سنجاق خیاطی همه‌منظوره

این‌ها سنجاق‌های نازک تیز هستند که سر شیشه‌ای دارند. از آن‌ها در هنگام دوخت برای پارچه‌های بافته‌شده با وزن متوسط استفاده می‌شود و نام دیگر آن‌ها سنجاق کوک زنی است.

سر این سنجاق‌ها در رنگ‌های مختلف وجود دارند، همچنین می‌توانید آن‌ها را با روکش‌های مختلف (فلزی/مروارید نما) تهیه کنید، اما درنهایت همه آن‌ها کار یکسانی را انجام می‌دهند.

یعنی لایه‌های پارچه را در حین انجام دوخت، برش و غیره به هم سنجاق می‌کنند. معمولاً ضخامتشان حدود ۶/۰ میلی‌متر است. سرهای این سنجاق‌ها ممکن است در برابر حرارت مقاوم باشند یا نباشند، بنابراین هنگام فشار دادن مراقب باشید. سنجاق‌های فولادی با روکش نیکل زنگ نمی‌زنند.

سنجاق همه منظوره

سنجاق همه منظوره

2) سنجاق‌های سَر تخت دکمه‌ای

از دیگر انواع سوزن ته گرد در خیاطی، سنجاق‌های سر تخت دکمه‌ای می‌باشد. سر این سنجاق‌ها تخت و پهن است که برای نگه‌داشتن پارچه‌هایی که بافت باز و گشاد دارند مناسب هستند، یعنی وقتی آن‌ها را متصل کنید؛ سوزن سنجاق از روی پارچه اصلاً لیز نمی‌خورد.

سنجاق دکمه ای

سنجاق دکمه ای

3) سنجاق‌های فوق‌العاده ظریف / سنجاق‌های ابریشم

از دیگر انواع سوزن ته گرد در خیاطی می‌توان به سنجاق‌های ابریشم اشاره کرد. این سنجاق‌ها بسیار نازک و ظریف هستند که برای پارچه‌های ظریف، نازک و سبک استفاده می‌شوند. اندازه‌ آن‌ها 0.4 میلی‌متر است، همچنین می‌توانید آن‌ها را بدون زنگ‌زدگی تهیه کنید. اگر نمی‌خواهید روی پارچه‌های ظریفتان سوراخی ایجاد شود، این نوع سنجاق‌ها به کارتان می‌آید.

سنجاق های ظریف

سنجاق های ظریف

4) سنجاق‌های روکش / سنجاق‌های بسیار بلند و ضخیم

گاهی اوقات شما به سنجاق‌های بلند و محکمی نیاز دارید که لایه‌های ضخیم پارچه را در کنار هم نگه‌دارند – این‌ها همین‌طور هستند. از این سنجاق‌ها می‌توان برای چسباندن سطوح بزرگ مانند لحاف، انواع روکش (صندلی، رومبلی، اتومبیل و غیره…) استفاده کرد. ضخامت آن‌ها معمولاً بیش از 0.8 میلی‌متر است.

سنجاق های روکش و ضخیم

سنجاق های روکش و ضخیم

5) سنجاق‌های سر گرد توخالی

انتهای آن‌ها گرد و توخالی است. این سنجاق‌ها برای پارچه‌های بافتنی و پارچه‌های کش‌دار بسیار مناسب هستند و باعث ایجاد گیر و گره نمی‌شوند. این مدل هم از دیگر انواع سوزن ته گرد در خیاطی است.

سنجاق تو خالی

سنجاق تو خالی

برای خواندن ادامه و قسمت دوم این مطلب مقاله مدل های مختلف سوزن ته گرد را مطالعه کنید.

برای دیدن سایر مقاله‌های ما می‌توانید به صفحه وبلاگ مطالب آموزشی ما مراجعه کنید.

شما همچنین می‌توانید پیج اینستاگرام آراز بافت را دنبال نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *